Zapiekanka warzywna.

Składniki

cukinia, 4 marchewki,4 cebule, 2 papryki, 4 jaja, żołty ser

Sposób przyrządzenia

Warzywa tarkujemy mieszamy razem lekko soląc, odczekajmy by puściły nadmiar soku, odciśnijmy sok, dobrawmy warzywa w|g gustu, sól, pieprz, papryka, curry itp. żółtka wymieszajmy z masą warzywną as białika ubijamy na pianę i też delikatnie mieszamy z całością. układamy w blaszcze wysmarowanej tłuszczem lub naczyniu wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1;5 h ( zależy od piekarnika), pod koniec dodajemy nawierzch żólty starkowany ser i chwilkę podpiekamy.


Przepis możemy modyfikować dodając np. pieczarki, pomidiry (pod koniec pieczenia), mięśko itp. Smakuje również drugiego dnia odsmażane na patelni.


Zdrowe i mało kaloryczne.