3 jajka
1 żółtko
130g cukru
3 łyżeczki cukru waniliowego
75g masła
25g mąki ziemniaczanej
125g mąki pszennej
Do lukru:
cukier puder
1 cytryna
kokos do posypania
Masło rozpuścić w garnuszku i ostudzić.
Ubić jajka, żółtko, cukier waniliowy na puszystą pianę.
Wymieszać mąkę ziemniaczaną z mąką pszenną i przesiewac do masy jajecznej powoli mieszając.
Następnie dodać roztopione masło.
Formę baranka wysmarować masłem i napełnić ciastem.
Baranka piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 35 minut.
Wymieszaj 3 łyżki soku z cytryny z 3 łyżkami wody, a następnie dodawaj cukier puder cały czas mieszając.
Wyjmij baranka z formy, posmaruj go lukrem i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego!!!