Ryba w zalewie pomidorowej

Składniki

1,5 kg filetów rybnych / panga , morszczuk , mintaj - wg. uznania / , 2 jajka , mąka i bułka tarta , 1 szklanka octu 10 % , 4 szklanki wody 1/2 szklanki oliwy lub oleju , mały koncentrat pomidorowy , 3 łyżki cukru , 1/2 łyżki soli , 3 listki laurowe , kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego , 5 cebul , olej do smażenia

Sposób przyrządzenia

rybę rozmrozić , pokroić na miejsze kawałki , posolić , panierować w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą , usmażyć . Cebulę pokroić w półtalarki . Składniki zalewy zagotować . Rybę i cebulę układać warstwami , zalać gorącą zalewą . Ostudzić , wstawić do lodówki , by się przegryzła . Smacznego ...