1/2 kg karkówki wieprzowej (możliwie jak najchudszej), 6 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki ostrego sosu chilli, 2 cebule średniej wielkości, 4 łyżki oleju słonecznikowego,świeżo zmielony czarny pieprz, cebula dymka
Umyte i osuszone mięso pokrój w poprzek włókien na możliwie najcieńsze plastry (najłatwiej zrobisz to, jeśli mięso będzie lekko zmrożone). Przełóż do miski, zalej sosem sojowym, wymieszaj i odstaw na bok. Cebule obierz i pokrój na cienkie piórka. Na dużej patelni silnie rozgrzej olej, wrzuć cebulę i cały czas mieszając smaż przez 3 minuty, aż lekko się zeszkli. Dodaj pół szklanki wody i szczyptę soli. Często mieszając smaż, aż płyn całkowicie odparuje. Dodaj mięso wraz z sosem, dodaj sos chilli i smaż na dużym ogniu nie przerywając mieszania przez 6-7 minut, aż wszystkie kawałki zmienią kolor na ciemno brązowy. Dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj danie posypane dymką z ryżem lub chińskim makaronem.