Pożegnanie lata

Składniki

1 Galaretka o smaku owoców leśnych
1 Galaretka o smaku kiwi
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 Galaretka o smaku brzoskwiniowym
1 paczka biszkoptów okrągłych
0,5 l jagód
2 serki homogenizowane 400 ml
2 l gorącej wody
200 g truskawek

Sposób przyrządzenia

Na dnie okrągłej blachy układamy biszkopty. Do garnka dodajemy dwie szklanki gorącej wody, w której należy rozmieszać galaretkę o smaku leśnych owoców, odstawić do ostudzenia. Do tężejącej galaretki dodajemy najpierw jeden serek homogenizowany, dokładnie go rozmieszać, dodać jagody i lekko przemieszać a następnie masę przelać na biszkopty. Wstawić do lodówki. W kolejnym garnku rozmieszać z 2 szkl. wody zieloną galaretkę (o smaku kiwi), odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę przelać na masę jagodową. Wstawić do lodówki. W garnku rozmieszać dwie szklanki gorącej wody z galaretkę brzoskwiniową, odstawić do ostudzenia; do tężejącej galaretki dodać kolejny serek homogenizowany, dokładnie rozmieszać i przelać na zieloną galaretkę. Wstawić do lodówki. Truskawkową galaretkę rozmieszać z dwoma szklankami gorącej wody, ostudzić, truskawki ułożyć na serniku (ja użyłam mrożonych truskawek - od razu ułożyłam je na serniku, nie rozmrażałam ich) zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki. Smacznego.