Tosty z porami i serem

Składniki

10 dag żółtego sera
10 dag sera pleśniowego
10 dag pora
5 dag szynki
kilka kromek chleba razowego
pesto pomidorowe
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
2 łyżki masła

Sposób przyrządzenia

1 . Połowę żółtego  sera ścieramy na tarce o dużych oczkach . Resztę kroimy z srem pleśniowym w plastry . 


2 . Pora nacinamy wzdłuż , płuczemy i osączamy . Drobno kroimy i dusimy , mieszając , aż zmięnkie . Doprawiamy solą , pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej .


3 . Chleb smarujemy masłem . Na połowie kromek kładziemy po plastrze żółtego sera oraz szynki . Smarujemy odrobiną pesto . Posypujemy porami i startym serem . Oprószamy przyprawami .Przykrywamy resztą kromek . Zapiekamy na rumiano w opiekaczu do kanapek .