25 dag mąki
10 dag cukru
15 dag zimnego masła
4 jajka
szczypta soli
1 kg dyni bez skóry
1/3 szklanki cukru
szklanka mleka skondensowanego słodzonego
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
szczypta mielonych goździków
1 . Mąkę i culier przesiej na stplnicę , wymieszaj , dodaj masło i posiekaj . Odrazu zagnieść z jajkiem i szczyptą soli . Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na godzinę .
2 . Dynię wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz , aż będzie miękka . Skórę usuń , miąższ zmiksuj . Ciasyo rozwałkuj i wyłóż nim dno średniej wielkości formy , wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką . Trochę ciasta zostaw do dekoracji .
3 . Puree z dyni zmiksuj z jajkami , cukrem i przuprawami na poszystą masę . Pod koniec ubijania dodaj mleko skondensowane i ubijaj jeszcze przez chwolę . Dyniowy farsz wylej na przygotowane ciasto , zrób ozdobne listki o poecz w temperaturze 210 stopni C przez 45 minut .