8 podudzi z kurczaka
150 ml miodu
3Kolby Kukurydzy
1 kg ziemniaków
1,5 łyżeczki chilli(zmielonego)
Przyprawa do Kurczaka
2 łyżeczki cukru
przyprawa do ziemniaków
Podudzia z kurczaka umyj,osusz,następnie ułóż je w piekarniku ,obsyp przyprawą i oblej miodem.
Zapiekaj w temperaturze 180C do czasu, aż mięso będzie miękkie a skórka chrupka.
Co 20 minut smaruj mięso miodem, który spłynął na blaszkę(ja smarowałam mięsko pędzelkiem tak jest najlepiej).
Pod koniec pieczenia mięsko należy obsypać chilli(do smaku).
Kukurydzę należy dokładnie oczyścić.Gotować w wodzie z dodatkiem cukru. Po ugotowaniu kolby przekroić na 3-części.
Do potrawy dodałam gotowane warzywka(parykę i fasolkę)takie warzywka jakie lubię.
Talarki ziemniaczane: Ziemniaczki przekrój na ćwiarteczki,obmyj,obsyp przyprawą ułóż na grillu i piecz do momentu aż ziemniaczki będą chrupkie.
Wszystkie składniki należy ułożyć tak jak na zdjęciu.Dzięki takiemu ułożeniu potrawa prezentuje się niesamowicie.Sami zobaczcie;)
SmaczneGO