Mufinki z truskawkami i rabarbarem

Składniki

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 jajko
1 kubek jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 szklanki oleju
1 opakowanie cukru waniliowego

DODATKOWO:
3 łodygi rabarbaru
6 dużych truskawek

Kruszonka:
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
3 łyżki cukru

Sposób przyrządzenia

Do miski wlać jogurt, olej, dodać jajko i miksować przez około 1 minutę. Dodać suche składniki (mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek i sodę) i miksować do ich połączenia. Ciasto przelać do foremek na mufinki. Rabarbar obrać i pokroić w kostkę, truskawki podzielić na ćwiartki. Owoce dodać do ciasta. Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą i posypać nimi mufinki. Piec w temp. 190°C przez 25 minut.