Składniki na ciasto:
1 kostka margaryny
4 łyżki cukru pudru
5 żółtek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 szklanki mąki pszennej
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki.
Składniki na masę serową:
1 kg sera białego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 kostki miękkiego masła
3 jajka
1 szklanka cukru
Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę i twaróg porcjami, dalej ucierając
Ponadto:
brzoskwinie w syropie z puszki
5 białek
1 szklanka cukru
Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części. Białka ubić na sztywno z cukrem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.
Piec około 1 h w temperaturze 180ºC.
Smacznego :)