Ciasto krówka

Składniki

Skladniki na ciasto:
2.5 szkl.maki
4 zoltka
1 szkl. cukru pudru
kostka margaryny do pieczenia
2 lyzeczki proszku do pieczenia
Skladniki na krem:
1 litr smietany kremowki 30%
pol szkl.cukru pudru
4 lyzeczki zelatyny
Polewa:
karmel,orzechy wloskie

Sposób przyrządzenia

Skladnki na ciasto zagnaiatamy na gladka mase i dzielimy na dwie czesci.
Wykladamy na dwie blachy uprzednio posmarowane tluszczemi i wylozone papierem do pieczenia.Pieczemy ok 10-12 minut w 180 stopniach.
Skladniki na mase ubijamy mikserem,dodajac powoli rozpuszczona wczesniej w 1/3 szkl.goracej wody zelatyne.
Na jedna czesc upeczonego ciasta wykladamy gotowy krem,przykrywajac wszystko druga czescia ciasta.Polewamy karmelem i posypujemy orzechami wloskimi.
Krówke przechowujemy w lodowce.