5-6 cienkich parówek
50 dag pieczarek
puszka kukurydzy
puszka fasoli białej lub czerwonej
2 niewielkie cebule
przecier pomidorowy
olej
sól
pieprz
cukier
zioła prowansalskie
inne przyprawy - wg. uznania
makaron
1. Parówki obieramy z osłonek, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju.
2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kostkę i dodajemy do parówek na patelnię.
4. smażymy chwilę, a następnie podlewamy odrobiną wody.
5. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
6. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.
7. Pod koniec dorzucamy odsączone fasolkę i kukurydzę (może być bez kukurydzy, jeśli ktoś nie lubi), mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut.
8. Danie podajemy z makaronem.
Danie stanowi doskonałą kolację.
Smacznego!