Deser bananowy z galaretką i bitą śmietaną

Składniki

2 op. galaretki (o barwie zielonej, żółtej lub pomarańczowej)
1 duża śmietana kremówka - 36%
Puder cukier (wg gustu)
2 dojrzałe banany (lub inne owoce np. mango, ananas)
posypka do dekoracji (płatki migdałów, kolorowe lukrowe kuleczki itp.)

Sposób przyrządzenia

Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i rozlać do pucharków/salaterek.

Ubić śmietanę kremówkę dodając podczas miksowania puder cukier do smaku.

Gdy galaretka będzie już stężała, można nałożyć na nią bitą śmietanę i udekorować bananem (lub innymi owocami) oraz posypką.

W przypadku dekoracji z bananów deser należy niezwłocznie skonsumować, gdyż szybko traci walory estetyczne {#wink1}

Smacznego!