MAKARON Z SZAŁWIĄ

Składniki

250G MAKARONU, NAJLEPIEJ JAGLANEGO
SÓL
SOS SZAŁWIOWO-CZOSNKOWY
4 LISTKI ŚWIEŻEJ ALBO ŁYŻKA SUSZONEJ SZAŁWII
2 ZĄBKI CZOSNKU
20G MASŁĄ
SÓL, PIEPRZ
ŁYŻKA KAPARÓW
100G OWCZEGO SERA
PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

Sposób przyrządzenia

lISTKI SZAŁWII UMYC, OSUSZYC I DROBNO POKROIC. ZĄBKI CZOSNKU OBRAC I POSIEKAC. NA ROZGRZANE MASŁO WŁOŻYC SZAŁWIĘ I ROZGNIECIONY CZOSNEK, DOKŁADNIE WYMIESZAC. MAKARON UGOTOWAC W OSOLONEJ WODZIE, ODCEDZIC I PRZELAC ZIMNĄ WODĄ. WŁOŻYC DO MASŁA Z SZAŁWIĄ I CZOSNKIEM DOPRAWIC SOLĄ I PIEPRZEM POSYPAC KAPARAMI. OSTROŻNIE WYMIESZAC  PODGRZEWAC JESZCZE 2 MINUTY, DELIKATNIE MIESZAJĄC. PODAWAC POSYPANY NATKĄ PIETRUSZKI I OWCZYM SEREM.

SMACZNEGO.