po 30 dag:pieczarek,boczku wędzonego(jesli surowy to pól kg,ja uzyłam surowego),makaronu rurki,
1 duża lub 2 male cebule
1/3 puszki groszku
1/3 puszki kukurydzy
bazylia,oregano,czosnek,sól,pieprz
garść tartej mozzarelli(mozna pominąć)
Pieczarki kroje w plasterki,cebule w piórka.Pieczarki podsmazamy na patelni,jak się przyrumienią dodajemy cebulkę.Doprawiamy sola i pieprzem.Jesli mamy wedzony boczek,to kroimy w kosteczkę dodajemy do patelni z pieczarkami i cebulką.Jesli surowy,kroimy i zrumieniamy.Bierzemy wyższą patelnię do duszenia,przekładamy pieczarki,cebulkę,boczek,dorzucamy groszek ,kukurydze i wczesniej ugotowany makaron al dente,Przeciskamy czosnek przez praskę dorzucamy na patelnie.Wszystko razem mieszamy,podgrzewamy.Dorzucamy przyprawy,posypujemy mozzarella.Podsmazamy ok.2 minut,mieszajac.