Makaron z kurczakiem w sosie

Składniki

Składniki:
makaron rurki (pół opakowania)
pierś z kurczaka,
ser żółty (ok. 250g)
śmietana 30%
koperek
curry
kilka łyżek oleju

Sposób przyrządzenia


Makaron gotujemy.
Przygotowujemy marynatę do kurczaka: mieszamy kilka łyżek oleju, pół opakowania curry i kilka łyżek koperku. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dajemy do marynaty na kilka godzin (najlepiej do lodówki).
Następnie wrzucamy pokrojonego kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony na małym ogniu.
Gdy kurczak jest dokładnie podsmażony dodajemy do niego wcześniej ugotowany makaron. Całość zalewamy śmietanką 30 %. Doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dorzucamy starty żółty ser (na grubych oczkach). Ciągle mieszamy czekając aż zgęstnieje.
Podane proporcje wystarczą do przygotowania potrawy dla 2 dorosłych osób.