1/2 op. makaron spagetti,
1/2 kg mięso mielone wieprzowe,
1 szt. cebula,
2 szt. pomidor,
1 łyżka przecier pomidorowy,
1 łyżeczka papryka,
1 szczypta pieprz,
1 łyżeczka bazylia,
1 łyżeczka oregano,
Sól,
2 łyżki ser żółty starty gouda,
1 łyżka tłuszcz do smażenia,
1 sztuka kostka rosołowa
Makaron ugotować i odcedzić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz,wkruszyć kostkę rosołową i podsmażyć drobno posiekaną cebulkę.
Dodać mielone mięso i dokładnie mieszać,zeby nie utworzyły się duże grudki.
Podlać wodą i dusic pod przykryciem ok. 15 min.
Po tym czasie dodać pokrojone,obrane ze skórki pomidory oraz zioła i przyprawy,poddusić kilka minut.
Sporządzić mieszankę przygotowaną z pół szklanki wody,łyżki mąki oraz przecieru pomidorowego.
Dodać do mięsa i zagotować.
Sos mięsny wyłozyć na ugotowany makaron,posypać startym,. żółtym serem