Spagetti z mielonym mięsem i pomidorem.

Składniki


1/2 op. makaron spagetti,
1/2 kg mięso mielone wieprzowe,
1 szt. cebula,
2 szt. pomidor,
1 łyżka przecier pomidorowy,
1 łyżeczka papryka,
1 szczypta pieprz,
1 łyżeczka bazylia,
1 łyżeczka oregano,
Sól,
2 łyżki ser żółty starty gouda,
1 łyżka tłuszcz do smażenia,
1 sztuka kostka rosołowa

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować i odcedzić.

Na patelni rozgrzać tłuszcz,wkruszyć kostkę rosołową i podsmażyć drobno posiekaną cebulkę.

Dodać mielone mięso i dokładnie mieszać,zeby nie utworzyły się duże grudki.

Podlać wodą i dusic pod przykryciem ok. 15 min.

Po tym czasie dodać pokrojone,obrane ze skórki pomidory oraz zioła i przyprawy,poddusić kilka minut.

Sporządzić mieszankę przygotowaną z pół szklanki wody,łyżki mąki oraz przecieru pomidorowego.

Dodać do mięsa i zagotować.

Sos mięsny wyłozyć na ugotowany makaron,posypać startym,. żółtym serem