40 dag kiszonej kapusty
4 łyżki oleju
1/2 kg ugotowanego makaronu świderki
łyżka kminku
sól
pieprz
pęczek szczypiorku
szklanka kwaśnej śmietany
żółtko
łyżeczka musztardy
pierś z kurczaka - w zależności jak kto lubi
Kapustę przepłucz na sicie pod bieżącą wodą, odciśnij i pokrój. Podsmaż 15 minut na oleju, dodaj makaron i kminek. Przypraw solą i pieprzem. Szczypiorek opłucz, posiekaj, roztrzep ze śmietaną, jajkiem, żółtkiem i musztardą. Oprósz solą i pieprzem. Przygotuj piersi z kurczaka. Makaron z kapustą ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie na przemian z piersiami z kurczaka. Zalej śmietaną z jajkami i przyprawami, piecz 25 minut w temp. 200 C