Wątek:
Gdzie szukać ciasta fransuskiego
18odp.
Strona 1 z 1
Odsłon wątku: 24522alanmlPoziom:
- Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
- Posty: 30511
1
W lodówkach. Np. w tesco leży tam gdzie mrozone pierogi, krokiety itd.
w biedronce i netto też w lodówkach - przy krokietach, bagietkach, wędlinach porcjowanych itp.
ok. dzięki - zostało mi farszu z pierogów ruskich i wymyśliłam takie bułki z ciasta fransuskiego na ciepło
maleństwoPoziom:
- Zarejestrowany: 11.01.2010, 10:14
- Posty: 145
4
w lidl'u tez jest w lodowkach
WxxxPoziom:
- Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
- Posty: 9899
5
A co robicie z ciasta francuskiego? Dajcie jakis sprawdzony przepis
Ja będę robiła ciastka (bułeczki) z nadzieniem z farszu do pierogów ruskich - jadłam takie w Angli i powiem że jak na angielskie jedzenie to były rewelacyjne :)
właśnie zauważyłam że się uparłam na tę literkę S w nazwie francuskie... nie wiem czemu. Ale jedno wiem na pewno - EDYCJA TO BY SIĘ PRZYDAŁA JAK NIC!!!
osaPoziom:
- Zarejestrowany: 26.11.2009, 13:35
- Posty: 998
8
Napewno w biedronce w lodówkach i w Lidlu.
Robiłam niedawno na śniadanie takie koperty francuskie z jabłuszkiem i cynamonem. Jabłko pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, wlać odrobinę wody na dno, dodać trochę cukru i cynamon. Uprażyć ok. 10 minut. Z ciasta francuskiego wycinać kwadraty, nałożyć jabłuszko, uformować "kopertę" i do pieca na 12-15 minut. Śniadanko pychota....
IsabellePoziom:
- Zarejestrowany: 03.07.2009, 17:42
- Posty: 21159
10
A ja robię czasem z ndzieniem z nutelii i pomysł na to mam z familie tylko już nie pamiętam od kogo:-/
monaaa71Poziom:
- Zarejestrowany: 28.01.2009, 07:46
- Posty: 28735
11
z dżemem też pyszne,no ale przy nutelli się chowa
albo z mięsem do barszczyku,mniam

plascynacjaPoziom:
- Zarejestrowany: 31.05.2008, 11:55
- Posty: 421
12
A ja udziergałąm niedawno z ciasta francuskiego; paróweczek i żółtego wśrodku przekaskę - idealna do barszczyku :)
można upiec rożki z nadzieniem z siekanej szynki i ogórka. Kiedyś coś podobnego można było kupić w Omarze.
WxxxPoziom:
- Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
- Posty: 9899
14
A z ta nutella to jak robicie?
u koleżanki jadłam z bananem polane czekoladą mniam!
Wxxx napisał 2010-01-18 22:06:10
wystarczy posmarować nutellą ciasto, posypać posiekanymi orzechami (trochę) i zawijać ciasto - z jednej strony na 2/3a resztę z drugiej, tak aby powstało coś na wzór ∞, przy czym jedno "oczko"ma być większe. miejsce łączenia delikatnie zwilżyć wodą i docisnąć. tak zrolowane ciasto kroić na "plastry" grubości o ok. 3cm, układać na pergaminie i piec ok. 15-25 minut.A z ta nutella to jak robicie?
WxxxPoziom:
- Zarejestrowany: 17.12.2009, 20:50
- Posty: 9899
17
Dzieki Goska, jeszcze dzis wyprobuje :-)
Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego
