Pascha - przepis
- Zarejestrowany: 16.01.2014, 17:26
- Posty: 30
Rosyjska tradycyjna pascha przyrządzana jest i podawana zasadniczo tylko raz do roku na Wielkanoc. Robi się ją przede wszystkim z mleka i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem się przyrody. Dodatki do paschy – cukier, bakalie itp. są produktami luksusowymi, symbolizującymi bogactwo i dobrobyt.
Przygotowujecie paschę na te święta?
Proponujemy Wam sprawdzony przepis na paschę TUTAJ>>
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Ola przygotuje paschę. A ja już nie mogę doczekać się!!!
- Zarejestrowany: 31.03.2015, 08:54
- Posty: 1
Witam - robię pashę co roku. I co roku staram się robic inny przepis. Teraz natknęłam się na paschę na bazie mascarpone z daktylami...i jagodą GOJI. Jagody muszę chyba zamówić ze sklepu internetowego - [wymoderowano] , bo nigdzie w sklepach nie widziałam...A przy okazji mam pytanie -stosuje ktoś produkty BIO na co dzień i ma jakiś przekonujący argument dlaczego takie a nie zwykłe? Bo bardzo zastanawiam się jaka jest faktycznie różnica...:)