Grillowanie!!! Porady i przepisy!!!
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Nastał czas grillowania na działkach i w ogródkach.
A więc otwieram wątek w którym podzielimy się radami dotyczącymi sprawnego i zdrowego grillowania.
Podzielimy się też sprawdzonymi przepisami na smaczne mięsko i warzywka.
Przepisy te same wrzucajmy też do zakładki przepisy.
a próbowałyście kukurydzę w kolbach z grilla? Miodzio :) smaruję taką kolbę masłem, opruszam solą i zawijam w folię. Pychotka! Już nie mogę się doczekać kiedy pojedziemy na działkę pogrillować.
Uwielbiam kukurydzę w kolbach. Na grillu nigdy nie robiłam. Długo się taka kukurydza miusi grillować? Podgotowujesz ją wcześniej?
Wiesz co ja zawsze kupowałąm taką mrożoną a ona chyba jest już podgotowana, Raz robiłam taką świeżą i z tego co pamiętam nie robiła się wcale długo i była mięciutka. Musisz nakłóć lekko widelcem, jak będzie miękka to dobra.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
No nie, zgłodniałam
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
No nie, zgłodniałam
He he he i ja też, zaraz pojem sobie wędzonego linka...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Przyznam się że zazwyczaj grilujemy mięska z warzywami nie eksperymetowałam.
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Przyznam się że zazwyczaj grilujemy mięska z warzywami nie eksperymetowałam.
Cukinię grillowaną jadłam no i inne warzywka, jak papryka, cukinia, pieczarki i cebula w szaszłykach zawsze muszą być...
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Przyznam się że zazwyczaj grilujemy mięska z warzywami nie eksperymetowałam.
Cukinię grillowaną jadłam no i inne warzywka, jak papryka, cukinia, pieczarki i cebula w szaszłykach zawsze muszą być...
Pieczarki faszerowane mięskiem mielonym są pyszne;)
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Przyznam się że zazwyczaj grilujemy mięska z warzywami nie eksperymetowałam.
Cukinię grillowaną jadłam no i inne warzywka, jak papryka, cukinia, pieczarki i cebula w szaszłykach zawsze muszą być...
Pieczarki faszerowane mięskiem mielonym są pyszne;)
Takie to ja bym z piekarnika. Z resztą moje skarby nie przepadaja za grzybami.
Ale takie pieczarki chyba w foli aluminowej poowijać aby się dobrze upiekły? Cukinie faszerowane robiłam ale też z piekarnika
- Zarejestrowany: 20.06.2017, 17:46
- Posty: 26
A może papryka z grilla - tłuściutkie mięsko połączone ze zdrowym warzywkiem:) Przepis poniżej:
http://kulinarnesos.pl/2017/07/19/papryka-grillowana-w-boczku/
A jedliście oscypka z grilla? Jak dla mnie nie jest rarytasem, ale podpieczony na grillu smakuje SUPER!!!
http://kulinarnesos.pl/2017/07/20/oscypki-z-grilla/
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Co tam ciekawego grilujecie? Już pachnie co nieco .
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Co tam ciekawego grilujecie? Już pachnie co nieco .
Jeszcze nic, zimno sie zrobilo...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Co tam ciekawego grilujecie? Już pachnie co nieco .
Jeszcze nic, zimno sie zrobilo...
No zimno i padać ma.. trzeba chyba pod dachem robić
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Może jutro zrobię grilla w domu, po pracy... Jeśli pogoda pozwoli...
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Ja bym skrzydełka zjadła.. . Albo taki plasterek boczku przypieczony..mmmm