Co szybko i łatwo można zrobić z pieczarek?
Kilka dni temu kupiłam prawie klogram pieczarek. Ostatnio rzadko w sklepach spotykałam pieczarki, więc kupiłam na zapas. Tyle, że leżą a mi jakoś weny brakło, co mogłabym z nich zrobić. Na zupę jakoś nie mam ochoty.
Może podsuniecie mi jakieś pomysły jak mogłabym je wykorzystać, bo jak poleżą jeszcze kilka dni, to będą w końcu do wyrzucenia :/
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
A robicie salatkę z pieczarek?
Obgotowane pieczarki kroimy, dodajemy pokrojone jajka na twardo , starty żółty ser i pokrojoną cebulkę albo szczypior. Dodajemy majonez , sól i pieprz.
Ja uwielbiam tę sałatkę.
ja zamiast cebulki dodaję pokrojoną drobno białą część pora . Lubimy taką sałatkę ...
a sparzasz pora?
nie ...
A robicie salatkę z pieczarek?
Obgotowane pieczarki kroimy, dodajemy pokrojone jajka na twardo , starty żółty ser i pokrojoną cebulkę albo szczypior. Dodajemy majonez , sól i pieprz.
Ja uwielbiam tę sałatkę.
Nigdy nie robiłam żadnej sałatki z pieczarkami,muszę ten przepis wypróbować.Ogólnie uwielbiam pieczarki,jem je nawet na surowo:))
O matko... Nie zaszkodzą Ci?
Coś Ty wcale a wcale,nie mówię o kg....ale parę zawsze skubnę surowych jak do czegoś obieram....dużo osób się dziwuję że tak je jem:)))
Też podjadam surowe;)
Najprostszy i chyba najszybszy (całośc zajmuje ok 10min) "farsz"do pieczarek wysmakowany w pizza hut: kapelusze sporych pieczarek smaruję masłem czosnkowym( masło +zmiażdżony czosnek+sól) , do środka deczko żółtego sera, na wierzch cieniutenko skrojone plasterki wędzonego boczku. Zapiekam ( termoobieg lub f. opiekania) w 180st do widocznego efektu chrupiącego boczku. Można serwowac np z bagietką na ciepłą kolację:)
A sałatka z pieczarkami faktycznie pyszna jest - ja do wariacji składników dodaję jeszcze czerwoną fasolę z puszki. I jak Alina por zmiast cebuli i u mnie bez sera.
- Zarejestrowany: 27.09.2012, 10:13
- Posty: 393
Najprostszy i chyba najszybszy (całośc zajmuje ok 10min) "farsz"do pieczarek wysmakowany w pizza hut: kapelusze sporych pieczarek smaruję masłem czosnkowym( masło +zmiażdżony czosnek+sól) , do środka deczko żółtego sera, na wierzch cieniutenko skrojone plasterki wędzonego boczku. Zapiekam ( termoobieg lub f. opiekania) w 180st do widocznego efektu chrupiącego boczku. Można serwowac np z bagietką na ciepłą kolację:)
ale mi się to podoba! wypróbuję!
- Zarejestrowany: 15.01.2011, 19:28
- Posty: 8123
Można zrobić sos pieczarkowy.
- Zarejestrowany: 13.03.2012, 17:32
- Posty: 3915
uwielbiam pieczarki w każdej postaci! czasem smaże je jak kotlety, obtaczam w jajku i bułce tartej i smażę na oleju. pycha przekąska:)