Mizeria - jadacie na słodko czy na słono?
- Zarejestrowany: 07.12.2010, 10:29
- Posty: 4294
Ja na słono tzn z solą, śmietaną, ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem, ale spotkałam się z wersją na słodko bez cebuli, kopru i szczypiorku i z dodatkiem cukru. Jaką jadacie?
- Zarejestrowany: 07.12.2010, 10:29
- Posty: 4294
Widzę, że wyszła nam dyskusja na temat placków ziemniaczanych z mizerią, hiih;) A po dotychczasowych opiniach dominuje mizeria na słono;)
ja na słono- ale bez szczypiorku i cebuli. tylko pieprz i sól, mąż woli na słodko- sól, pieprz, ocet i cukier.
- Zarejestrowany: 18.11.2010, 15:16
- Posty: 488
Ja w sumie jem taką i taką:)A to dlatego,że w rodzinie od strony mamy je się na słono a od strony taty na słodko:)Ale osobiście bardziej na słono mi smakuje:)
Widzę, że wyszła nam dyskusja na temat placków ziemniaczanych z mizerią, hiih;) A po dotychczasowych opiniach dominuje mizeria na słono;)
Bije sie w piers - jam to sprawila porownaniem swoim...
- Zarejestrowany: 09.12.2010, 12:33
- Posty: 1241
ja robię mizerie z dodatkiem soli trochę cukru, pieprzui oczywiście śmietana, ale to jest rzecz smaku:)
- Zarejestrowany: 07.12.2010, 10:29
- Posty: 4294
Nie ma co bić się w pierś, mizeria jest pyszna a placuszki jeszcze lepsze;)
- Zarejestrowany: 07.11.2008, 08:24
- Posty: 11
ogórek oczywiście na słono z cebulką i szcypiorkiem
Odkopałam ten wątek, bo pamietam, ze była w nim mowa też o plackach ziemniaczanych:)
Ja dziś pierwszy raz spróbowałam placków z sosem grzybowym, jak jadają niektórzy z Was:)
Pychota!!!!!!