-
1
usunięty użytkownik
2010-08-09 18:15:53
9 sierpnia 2010 18:15 | ID: 268351
Nie, nie jadłam, aczkolwiek smalec robię dość często. Teraz właśnie jem ziemniaczki smażone na smalczyku- smak dzieciństwa....
Mi pewnie z owocami by smakował, ale Mąż może takiego nie chcieć, a to głównie On wcina smalczyk.
-
2
usunięty użytkownik
2010-08-09 19:00:13
9 sierpnia 2010 19:00 | ID: 268368
Jadłam z jabłkiem, ale nie z suszonym.
-
3
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-08-09 22:25:22
9 sierpnia 2010 22:25 | ID: 268535
U mnie ostatnio króluje tylko olej... smalczyk poszedł w... odstawkę...
-
4
monaaa71
Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46 .
Posty: 28735
2010-08-10 07:54:07
10 sierpnia 2010 07:54 | ID: 268652
już sam tytuł mnie obrzydza...
fuuu
-
5
sysia12
Zarejestrowany: 10-05-2010 14:32 .
Posty: 4439
2010-08-10 07:55:54
10 sierpnia 2010 07:55 | ID: 268655
nie jadłam ale myśle ze z suszona śliwką byłby dobry
-
6
usunięty użytkownik
2010-08-10 08:01:04
10 sierpnia 2010 08:01 | ID: 268662
monaaa71 napisał 2010-08-10 07:54:07już sam tytuł mnie obrzydza...
fuuu
Monia ale to nie tak, że bierzesz śliwkę i smarujesz smalcem :))))
-
7
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-08-10 09:33:52
10 sierpnia 2010 09:33 | ID: 268731
Robiłam ale bez owoców, bardziej z warzywami
-
8
usunięty użytkownik
2010-08-10 10:08:58
10 sierpnia 2010 10:08 | ID: 268758
robi się to tak: topi się smalec z cebulą i ulubionym mięsiwem ( u mnie boczek
) i dodaje pod koniec smażenia drobno pokrojone suszone śliwki, suszone brzoskwinie i rodzynki, też suszone
polecam wszystkim, którzy się nie brzydzą
-
9
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-08-10 10:32:27
10 sierpnia 2010 10:32 | ID: 268790
Janka napisał 2010-08-10 10:08:58robi się to tak: topi się smalec z cebulą i ulubionym mięsiwem ( u mnie boczek
) i dodaje pod koniec smażenia drobno pokrojone suszone śliwki, suszone brzoskwinie i rodzynki, też suszone
polecam wszystkim, którzy się nie brzydzą
Może być nawet smaczne.Do tej pory robiłam ze skwarkami i warzywami.Muszę wypróbować ten przepis przy najbliższej okazji:))))
-
10
SKORPION1
Zarejestrowany: 06-07-2010 16:49 .
Posty: 2214
2010-08-10 10:48:57
10 sierpnia 2010 10:48 | ID: 268807
spróbujcie chleb posmarowany smalcem posypać ... cukrem ... a póżniej napiszcie opinię jak smakowało
-
11
usunięty użytkownik
2010-08-10 10:53:35
10 sierpnia 2010 10:53 | ID: 268809
SKORPION1 napisał 2010-08-10 10:48:57spróbujcie chleb posmarowany smalcem posypać ... cukrem ... a póżniej napiszcie opinię jak smakowało
....na pewno niektórym będzie smakować....
nigdy nie jadłam, ale....spróbuję
.....
-
12
usunięty użytkownik
2010-08-10 19:22:11
10 sierpnia 2010 19:22 | ID: 269135
SKORPION1 napisał 2010-08-10 10:48:57spróbujcie chleb posmarowany smalcem posypać ... cukrem ... a póżniej napiszcie opinię jak smakowało
Mam chleb (własnej roboty oczywiście) i mam smalec (własnej roboty oczywiście). Ale nie opanowałam jeszcze produkcji cukru.... Jak tylko mi się uda, to nie omieszkam tego wypróbować.
-
13
usunięty użytkownik
2010-08-10 19:25:37
10 sierpnia 2010 19:25 | ID: 269141
Z owocami jeszcze nie jadłam... Jestem troche nieufna wobec takich oryginalnych połączeń. Bardziej ze mnie kulinarna tradycjonalistka, ale przyznam, ze mnie zaciekawiłaś Janko...
-
14
Ulinka
Zarejestrowany: 20-10-2009 20:42 .
Posty: 6675
2010-08-10 20:44:27
10 sierpnia 2010 20:44 | ID: 269213
AlusiaSz napisał 2010-08-10 19:22:11SKORPION1 napisał 2010-08-10 10:48:57spróbujcie chleb posmarowany smalcem posypać ... cukrem ... a póżniej napiszcie opinię jak smakowało
Mam chleb (własnej roboty oczywiście) i mam smalec (własnej roboty oczywiście). Ale
nie opanowałam jeszcze produkcji cukru.... Jak tylko mi się uda, to nie omieszkam tego wypróbować. To jak już ten cukier uda Ci się wyprodukować, powiesz jak smakowało?
-
15
usunięty użytkownik
2010-08-10 20:45:32
10 sierpnia 2010 20:45 | ID: 269215
-
16
usunięty użytkownik
2010-08-10 22:05:47
10 sierpnia 2010 22:05 | ID: 269290
Mama Julki napisał 2010-08-10 19:25:37Z owocami jeszcze nie jadłam... Jestem troche nieufna wobec takich oryginalnych połączeń. Bardziej ze mnie kulinarna tradycjonalistka, ale przyznam, ze mnie zaciekawiłaś Janko...
też kiedyś się bałam takich połączeń
aż do czasu ryby w sosie pomarańczowym